Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Maarssen - Utrecht 18km.

GPS

Onder een stralende voorjaarszon wandelen we langs monumentale panden, langs de Vecht, Maarssen binnen waar aan de Herengracht fraaie gevels te zien zijn.

We verlaten Maarssen, richting de Maarsseveense plassen en passeren het fort "Werk bij Maarssen", bovenop het fort heeft men een weids uitzicht over de omgeving.
Via de Gageldijk lopen we naar Oud Zuilen en passeren de gebroedelijk naast elkaar staande grootste en kleinste molen van Utrecht, waarna we een rondje lopen om het fraaie Slot Zuylen.
De route loopt verder door het Natuurgebied Oud Zuilen waarna we aankomen bij het "Fort aan de Klop" met zijn unieke ronde wachttoren.

Langs het water van De Klop lopen we naar het volgende verdedigingswerk "Fort De Gagel" waar we vrij mogen rondlopen over het terrein.
Het Waterliniepad loopt verder door het fraaie Gagelbos, een nieuw natuurreservaat in aanleg bij het Noorderpark, waarna we via de Kooidijk aankomen bij het "Fort op de Ruigenhoeksedijk", aan de zuidkant bij de inundatiesluis zijn de loopgraven en schuilplaatsen hersteld.

Via Groenenkan wandelen we naar het dorpje Blauwkapel dat met zijn fraaie kerkje binnen de wallen van het gelijknamige "Fort Blauwkapel" ligt. Aan het begin van Blauwkapel passeren we een paar oude tankversperringen.
Na Blauwkapel loopt de route door de Voordorpsepolder naar het "Fort op de Voordorpsedijk" waar we gedeeltelijk omheen lopen en vervolgens de stad Utrecht binnenlopen waar onze route voor deze dag eindigd.

Werk bij Maarssen
Molens bij Utrecht
Fort aan de Klop
Kerkje Blauwkapel
Wilhelminapark