Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Overmeer - Maarssen 16km.

GPS

Voor het fraaie hek van kasteel Nederhorst met zijn zeshoekige toren wandelen we naar Overmeer waar we langs de oevers van de Vecht komen te lopen.
Aan de overzijde van de Vecht zien we De Nes, een wijde waterplas die ontstaan is door zandwinning en passeren we een waterschouw waar we in de verte het fort Kijkuit zien liggen.
Verder lopend langs de Vecht komen we door het Vechtdorpje Vreeland met zijn fraaie oude ijzeren ophaalbrug en wandelen we even later Loenen aan de Vecht binnen, één van de mooiste Vechtdorpen met monumentale panden, fraaie overtuinen en enkele theekoepels.

We passeren daarna de sluis van Mijnden en lopen naar Nieuwersluis, bekend om het Fort Nieuwersluis en de Koning Willem III kazerne en nog steeds langs de Vecht lopend zien we aan de overzijde van deze rivier verschillende fraaie buitenverblijven waarna we vlak voor Breukelen de Vecht verlaten en naar de Scheendijk wandelen, dat gelegen is aan de drukke Loosdrechtse Plassen.

Via enkele graskaden lopen we langs het prachtige gebied van de Kievitsbuurt en passeren even later het vervallen Fort van Tienhoven.
Verder door de polders en langs weilanden passeren we een oud stoomgemaal en wandelen we langs een vaart naar Maarssen waar we weer langs de oevers van de Vecht uitkomen, hier eindigt de etappe voor deze dag.

Kasteel Nederhorst
Fort Kijkuit
Loenen a/d Vecht
Koning Willem III kazerne
Buitenverblijven