Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Rondje Asperen 7,5km.

GPS

Fort Asperen ligt aan de Linge voor het plaatsje Asperen en is een torenfort met 3 verdiepingen en met een doorsnede van 33 meter.

Vanaf dit fort is een rondwandeling rond Asperen uitgezet die beschreven wordt in het LAW boek van het Waterliniepad, de route is blauw gemarkeerd.
De wandeling start voor de ingang van het Fort Asperen waar tevens parkeerruimte is en loopt naar de hoge dijk en de 2 sluizen over de Linge, die we oversteken.
Op de Nieuwe Zuidlingedijk lopen we via een klein graspaadje onder langs de dijk, daarna volgen we een stukje Laarzenpad door een moerasgebied en komen we uit bij een grote waterplas vol met watervogels waar we helemaal omheen lopen.
Na een observatiescherm en kleine grasdijkjes steken we de dijk weer over en loopt de route door een moerasgebied en over een weiland, via een verharde landweg, naar de bebouwing van Asperen.
Door een buitenwijk wandelen we langs de sportvelden verder naar de waterplas van het Galgenwiel en daarna komen we uit op een hoge grasdijk langs de Linge.
Langs het gemeentehuis en de kerk lopen we via de Minstraat langs de kleine dorpshuisjes van Asperen en komen we weer op de kade langs de Linge uit waar we de sluizen weer zien liggen en waarover we teruglopen naar het beginpunt bij Fort Asperen.

Plas met watervogels
Linge grasdijk
Gemeentehuis Asperen
Sluizen Linge
Kerktoren Asperen