Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Aetsveld wandeling 12km.

GPS

Deze Aetsveld-wandeling is de eerste van een 5-tal rondwandelingen die extra zijn beschreven in het boekje van het Waterliniepad.
Deze wandeling is een ANWB wandeling die loopt door Weesp, langs de Vecht en door de Aetsveldse polder, de route gaat over verharde paden alleen het gedeelte door de Aetsveldse polder is onverhard.
De route begint bij het station van Weesp waar volop parkeergelegenheid is, bij de uitgang van het station aan de kant van Weesp staat links het informatie bord waar de route begint, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtings borden en is daardoor makkelijk te lopen.
In het begin loopt de route een stukje door Weesp en al snel wordt de Vecht overgestoken en langs het Bastioneiland, bij het fort aan de Ossenmarkt verlaat men Weesp voor een wandeling langs de Vecht.
Bij een gemaal loopt de route over een knuppelbrug en via een graskade komen we langs Fort Uitermeer waar we omheen wandelen
Na de draaibrug loopt de route een klein stukje terug langs de N236, waarna de route weer langs de Vecht verder gaat over de Klompweg. In de Vecht, op een eilandje ligt hier het Fort Hinderdam dat vroeger de bewaking had over de Vecht. Als we de Vecht weer even verlaten draait de route, tussen 2 boerderijen door, een breed graspad op, de Aetsveldse polder in richting Weesp.
Terug in Weesp loopt u langs de oude ambachtshuisjes naar de Weespervesting, waar u eventueel rechts naar de twee molens ( De Vriendschap en De Eendragt) kunt lopen.

Bastioneiland
Langs de Vecht
Pad Aetsveldsepolder
Ambachtshuisjes
Vecht