Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Vuren - Fort Altena 12km.

GPS

Nadat we de auto bij Fort Altena hebben geparkeerd fietsen we even voorbij Sleeuwijk via Woudrichem naar Vuren, alleen bij Woudrichem moeten we met de pont overvaren naar Gorinchem en op zondagen blijkt deze pont maar eens in het uur te varen.
Vanuit Vuren wandelen we de dijk op en na een rondje door de uiterwaarden en rond een waterplas komen we bij Fort Vuren weer op de dijk te lopen.
Verder wandelend over de dijk richting Gorinchem zien we aan de overzijde kasteel Loevestein liggen en even later Woudrichem. In Dalem passeren we de oude sluizen in de dijk en even voorbij het kerkje dalen af naar een graspad onder langs de dijk.
We wandelen verder langs de Waal en lopen onder een oude stadspoort Gorinchem binnen waarna we over de vestingswal doorlopen naar de sluizen waar de Linge in de Waal stroomt.
Via de Kriekenwal en Peterbrug wandelen we verder en komen we bij de aanlegsteigers uit vanwaar de pont vertrekt naar Woudrichem.
In Woudrichem lopen we onder de poort door het stadje binnen dat we even later langs de kerk, via een stuk vestingswal, en over de dijk richting Sleeuwijk weer verlaten.
Bij Oudendijk verlaten we de dijk om via een graspad door de uiterwaarden het Waterliniepad te vervolgen naar de jachthaven bij Sleeuwijk.
Nadat we een rondje om Sleeuwijk hebben gelopen komt de drukke A27 in zicht. Via een fietspad wandelen we naar een viaduct over de A27 waar onze wandeling voor deze dag eindigt.

Fort Vuren
Poort bij Gorinchem
Veer over de Waal
Woudrichem
Sluis Woudrichem