Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Weesp - Naarden 18km.

GPS

Het Waterliniepad begint voor het station van Weesp en loopt richting het riviertje de Vecht. Na de ophaalbrug wandelen we om het Bastion Bakerschans en passeren een aantal oude kanonnen.
We verlaten Weesp en blijven langs de Vecht lopen naar de vestingstad Muiden, onderweg zien we verschillende oude monumentale boerderijen.
In Muiden aangekomen lopen we langs de oude sluizen naar het kasteel, om even later over de oude vestingwallen terug te lopen naar het punt waar we Muiden binnen liepen, hier gaan we een graskade op die loopt langs het afwateringskanaal van het Naardermeer.
Bij de spoorbaan verlaten we even deze graskade om er later bij molen "De Onrust" weer terug te keren bij het afwateringskanaal dat we blijven volgen tot De Visserij, een bezoekerscentrum van de Vereniging van Natuurmonumenten.

Hierna lopen we het gebied van het Naardermeer binnen en blijven via de Meerkade dit volgen tot aan Naarden, onderweg passeren we nog een oud stoomgemaal De Machine en enkele uitkijkpunten over het Naardermeer.
In Naarden lopen we naar de oude vestingwallen en over de buitenste vestingwal lopen we helemaal rond de oude binnenstad en passeren het oude fort Ronduit.

Onderweg hebben we regelmatig zicht op de binnenste vestingwallen en muren.
Na bijna helemaal rond de oude binnenstad te zijn gelopen verlaten we Naarden en lopen we naar Bussum waar bij het station Naarden-Bussum onze tocht voor die dag eindigt en we de trein terug nemen naar Weesp waar onze auto staat.

Bastion Bakerschans
Muiden
Molen De Onrust
Vestingswal Naarden
Naardermeer