Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Asperen - Vuren 11km.

GPS

Nadat we de auto in Vuren hebben geparkeerd en naar Asperen zijn gefietst beginnen we deze etappe in Asperen met een lekker zonnetje.

Direct verlaten we de dijk en lopen onder de dijk langs door het gras om even later af te buigen naar een stukje laarzenpad, gelukkig is het al een paar dagen droog geweest anders was dit pad onbegaanbaar geweest.
Aan het einde van dit stuk laarzenpad lopen we tussen de schapen door langs een grote waterplas vol met watervogels waarna we even later weer bij de dijk uitkomen nabij een Inudatiesluis.
Onderlangs de Nieuwe Zuiderlingedijk lopen we naar de Tiendweg en blijven deze weg volgen tot die overgaat in een grasdijk waarna we, via rietkragen, naar de sluizen in de dijk van de Linge lopen.
Boven op de dijk hebben we een fraai uitzicht over de Linge.
Via het gehucht Vogelswerf lopen we over de Spijkse Kweldijk naar een watergemaal, gelegen in de dijk van de Linge waarna we via een binnendijk,langs een grote waterplas, een bosrijk gebied binnenlopen.
We blijven langs de bossen lopen en komen uit bij de ingang van het Lingebos waar een groot recreatieterrein is en vervolgen onze route naar links langs het pannenkoekenrestaurant naar de Molenweg.
Op de Molenweg lopen we richting Vuren maar voordat we deze plaats binnenlopen wijkt het Waterliniepad nog even een paar keer van de Molenweg af, dit door een kleine smal bospaadje te volgen langs de Molenweg.
Daarna lopen we Vuren binnen waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Laarzenpad
Inudatiesluis
Inudatiesluis
Linge
Dijksluisje