Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waterliniepad: Naarden - Overmeer 16km.

GPS

Vanaf het station Naarden/Bussum lopen we door de buitenwijken van Bussum weer naar het gebied van het Naardermeer. Hier passeren we de Batterij aan de Karnesloot en de daar aanwezige keersluis om even later een aantal kilometers lang het Laarzenpad te gaan volgen.
De naam Laarzenpad is beslist de juiste benaming, aan het begin van het pad lopen we nog over een paar smalle planken maar even later moeten we ons een weg banen door soppige weilanden en verschillende modderpaden.
Onderweg passeren we enkele observatiehutten, steken smalle bruggetjes over en zien we vele vogels in de verschillende moerasgaten.

Via een verhard fietspad komen we bij de 's-Gravelandschevaart om even later via een trappetje weer af te dalen waarna we weer verschillende modderpaden moeten overwinnen voor we aan het gemaal bij de Vecht komen.
Via een knuppelbrug lopen we naar het fort Uitermeer waar we omheen lopen. Daarna lopen we langs de oever van de Vecht en zien we aan de overzijde op een eilandje het fort Hinderdam liggen en passeren we onderweg vele oude boerderijen.

Even later verlaten we de Vecht en nemen we het Googpad dat loopt langs de verschillende Ankeveense plassen, ook hier zijn waterdichte schoenen beslist weer een must en hebben we onderweg verschillende fraaie uitzichten over de plassen, rietkragen en trekgaten.
Via een fietspad langs de Spiegelplas lopen we Overmeer en Nederhorst den Berg binnen waar onze wandeling voor het fraaie hek van het Kasteel Nederhorst voor die dag eindigt.

Keersluis Karnesloot
Laarzenpad
Fort Uitermeer
Googpad
Watergemaal