Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Glane - Rossum 23 km.

GPS

Bij Glane steken we de Glanerbeek over en lopen de komende kilometers door een gebied met veel bomen en open weilanden.
We passeren de Elsbeek die slingerend door het landschap loopt. In deze, soms meanderende, beek zien we enkele grindbanken.
Daarna volgen geruime tijd de bosgebieden van het Oldenzaalsche Veen en het Haagsche Bosch. We kruisen onderweg enkele andere LAW paden zoals het Overijsselse Havezatenpad, de Handelsweg en het Fabriceurspad.
Midden in het bosgebied van "De Snippert" wandelen we langs de "Judithhoeve" waar enkele ruime stoelen ons uitnodigen tot gebruik van de koffie. Onderweg zien we regelmatig informatiepanelen van de Flamingo Route. De Flamingo Route is een ongeveer 300 km lange fietsroute die over Duits en Nederlands grondgebied gaat. Op meer dan 120 punten zijn er informatieborden te vinden die iets vertellen over de bijzonderheden van de omgeving. Daarna wandelen we verder door de bossen van de Boerskotten en steken verderop de drukke A1 over en lopen naar De Lutte.
In De Lutte wandelen we langs de statige kerk en al snel lopen we weer door de bossen van De Hooge Lutte. Door een heuvelachtig landschap lopen we omhoog naar de Paaschberg waar we een fraai uitzicht hebben op de omgeving. Daarna dalen we af naar de bossen van het Roderveld en wandelen we verder door deze bossen in de richting van Rossum. We passeren het oude tracé van de stoomtram Oldenzaal-Denekamp waar we nog een herbouwd wachthuisje zien. Op afstand passeren we de havezathe "Everloo" die weer in de oorspronkelijke staat is hersteld. Even voor Rossum eindigt onze etappe voor deze dag.

Elsbeek
Judithhoeve
De Lutte
Paaschberg
Panorama