Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Hoogstede - Schoonebeek 19,5 km.

GPS

Vanuit Hoogstede steken we de Vechte weer over en lopen we langs een dode zijarm van deze rivier naar het buurtschap Kalle.
Even voorbij Kalle blijven we eerst nog enige tijd op afstand langs de Vechte lopen maar even later komen we bij de oevers van de Vechte en blijven deze rivier volgen tot aan Emlichheim.
In Emlichheim steken we de Vechte over en wandelen een klein stukje langs de andere oever terug om vervolgens De Vechte te verlaten.
Net buiten Emlichheim hebben we een kleine routewijziging en vervolgen we onze route langs het buurtschap Haselaar. We steken het Entlastungskanal over en lopen door de akkergebieden naar het Coevorden-Piccardiekanaal.
We volgen dit kanaal tot de eerstvolgende brug, steken daar het kanaal over en vervolgen het Noaberpad door het akkergebied van Kleinringer Wösten.
Het zijn hier lange rechte zandpaden die langs en door verschillende akkers lopen naar het grensgebied met Nederland. Vlak voor de grens zien we enkele Ja-knikkers die hier de olie omhoog pompen. We passeren hier nog enkele Ja-knikker en wandelen verder langs verschillende pijpleidingen.
Bij het "Schoonebeeker Diep" dat in Duitsland de "Grenz Aa" genoemd wordt steken we de grens over naar Nederland en lopen naar het beschermde dorpsgezicht van Oosterse Bos dat net buiten Schoonebeek ligt.

Emlichheim
Vechte
Oliewinning
Oosterse Bos
Entlastungskanal