Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Wedde - Bellingwolde 26km.

GPS

In Wedde lopen we langs het kleine kerkje en verlaten even later, via een zandweg deze plaats.
Langs een aantal bossen en struikgewas, lopen we weer naar de Ruiten Aa en blijven deze volgen tot aan het bungalowpark Wedderbergen.
Even later lopen we weer door een bosgebied en komen bij de poldermolen Weddermarke.
Na de molen lopen we de dijk op van de Westerwoldse Aa en blijven deze dijk een geruime tijd langs de oevers volgen tot aan Bellingwolde.
Bij Bellingwolde lopen we langs de oever van het Veendiep verder, passeren een 3-tal waterplassen, waarin we veel watervogels zien en lopen verder naar Rhederbrug.
Na Rhederbrug, wandelen we via een fraai park met een grote lus terug naar Bellingwolde. Weer in Bellingwolde aangekomen lopen we via de hoofdstraat naar de oude kerk en passeren onderweg vele fraaie oude boerderijhuizen.
Na de oude kerk, verlaten we Bellingwolde weer en lopen door een weiland naar het poldergebied van De Lethe, steken het B.L. Tijdenskanaal over en lopen verder over een veendijk naar de Duitse grens.
In deze bosrijke omgeving, blijven we langs de Duitse grens lopen, passeren enkele oude grenspalen en komen bij de Letheschans, een oude rechthoekige vestingwal. We vervolgen de route langs de grens en komen bij een 2e vestingwal, bij grenspaal 188.
Hier steken we het eerder genoemde kanaal weer over en lopen door een bos en weidegebied weer terug naar Bellingwolde en eindigen de etappe bij de plaatselijke molen.

Weddermarke
Bellingwolde
Letheschans
Molen Bellingwolde
Kerk