Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Witte Veen - Glane 20 km.

GPS

Vanaf het natuurreservaat "Witte Veen" wandelen we langs de Duitse grens en passeren weer enkele grenspalen.
Daarna gaat de route wisselend door bossen en over akkervelden en passeren we de waterplas "Smalenbroek". Daarna volgt een bosrijk gebied en lopen we naar de buitenwijken van Enschede dat we daarna weer snel verlaten.
Via een lang onverhard pad wandelen we verder door een open weilandgebied met veel struiken naar het natuurreservaat "Aamsveen".
Hier passeren we een uitkijktoren waar we een fraai overzicht hebben op het natuurreservaat "Aamsveen". In de uitkijktoren hangen veel panelen met informatie over de omgeving en de aanwezige vogelsoorten.
Daarna lopen we dieper het reservaat in en over een smal paadje komen we langs verschillende moeraspoelen. Na het Aamsveen wandelen we over de Aamsveenweg naar Glanerbrug en steken eerst een paar keer de Glanerbeek over voor we Glanerbrug bereiken. Nadat we weer de Glanerbeek hebben overgestoken wandelen we naar de Duitse grens en steken deze over naar Gronau.
We verlaten al snel Gronau weer en lopen wisselend door bosgebieden en open weilanden, langs de jeneverstokerij "Villa Viefhoes" en op afstand langs het voormalige klooster "Glane".
Daarna steken we bij grenspaal 76A (849N) de grens weer over en wandelen tussen de maisvelden richting Glane en komen weer bij de Glanerbeek die we weer oversteken.
Hier eindigt onze etappe voor deze dag.

Smalenbroekplas
Aamsveen
Aamsveen
Glanerbeek
Grenspaal