Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Gendringen - Lubbershook 21 km.

GPS

Vanuit Gendringen steken we de Oude IJssel over en daarmee ook de grens met Duitsland en wandelen via een onverharde weg naar de fraaie buitenplaats "Huize Hardenberg".
Daarna volgen we een tijdje de grens en komen langs enkele grenspalen. Bij grenspaal 725 verlaten we de grens en lopen naar het Duitse Anholt. We lopen door het centrum van Anholt, langs een ijskelder en de kerk, naar het fraaie Raadhuis en even later langs het kasteel van deze gemeente. Dit kasteel werd in de 17e eeuw tot barokslot uitgebouwd.
Daarna wandelen we langs en over een golfbaan en is het soms oppassen voor de golfballen, Hierna duikt het riviertje de Wolfstrang op en dit riviertje gaan we een tijdje volgen.
Nadat we de Wolfstrang zijn overgestoken lopen we iets later Isselburg binnen.
Na Isselburg lopen we door een gebied van open akkerlanden naar de bossen van Mensenburg en passeren onderweg enkele rivierduinen. Even later komen we bij Klein Demming aan, bij de oevers van de Bochtelter Aa. Vanaf hier gaan we deze rivier geruime tijd volgen en passeren onderweg enkele kleine stuwen. Bij Lubbershook is een grotere stuw met een groot verval en hier eindigt onze etappe voor deze dag.

Huize Hardenberg
Kasteel Anholt
Isselburg
Bochteler Aa
Kapelletje