Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Het Springendal - Uelsen 7 km.

GPS

Aangezien de weersvoorspellingen vooral voor de middag bijzonder slecht zijn (ijzel) besluiten we om deze dag maar een korte route te lopen naar Uelsen.
Vanaf de Brandtoren in natuurreservaat "Het Springendal" lopen we in een miezelachtig buitje langs het grote heideveld van de Paardenslenkte naar de Duitse grens.
Bij de grens aangekomen passeren we een grote grenssteen met daarop de namen van de twee grensdorpen "Hensingen", gelegen in Duitsland en "Henzingen" dat gelegen is in Nederland.
Als we verder lopen passeren we weer enkele grafheuvels en wandelen we via de Langeberg verder naar de top van de 87 meter hoge Lönsberg. Op de top van deze berg staat een uitkijktoren. Vanaf het platform hebben we een goed uitzicht over de omgeving.
Ondertussen is het droog geworden en lopen we Hensingen binnen waar we gaan genieten van de koffie en oma's appeltaart. Na Hensingen wandelen we verder over het Noaberpad door een gebied van open weilanden afgewisseld met enkele bosjes en struiken. Even later lopen we de bossen van Bentheim binnen, een uitgebreid bosgebied waarin ook weer verschillende grafheuvels zijn gelegen.
Na de verschillende bospaden komen we langs een groot bungalow-en caravanpark en wandelen we verder naar Uelsen waar we deze korte wandeling i.v.m. de slechte weersverwachtingen beëindigen.

Brandtoren
Paardenslenkte
Grenssteen
Lönsbergtoren
Uitzicht