Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Rossum - Het Springendal 17,5 km.

GPS

Het is vandaag een mistige dag. Vanaf Rossum lopen we naar het buurtschap Wiekeresch en verder door de weilanden naar de bossen van Voltherbroek.
Verder langs de Roelinksbeek en als we bij het kanaal van Almelo/Nordhorn aankomen gaan we deze enige tijd volgen.
Bij de Rossummerstraat steken we het kanaal over en even later verlaten we het kanaal en lopen, wisselend door de weilanden en bosjes, naar het buurtschap Groot Angelo. Na Groot Angelo lopen we omhoog naar de Zonnenberg en wat later naar de Kuiperberg. Op de top, 71 meter hoog, staat een oriënteringstafel en een monument van de ANWB.
Daarna dalen we af en passeren enkele trimtoestellen op weg naar het pittoreske Ootmarsum. We lopen naar het centrum, langs de kerk en passeren verschillende beelden en kunstwerken.
We verlaten Ootmarsum aan de noordzijde en lopen naar het buurtschap Bodde. Het weidegebied gaat steeds meer plaats maken voor bossen. Wat later lopen we het natuurgebied "Het Springendal" binnen, dit is een erosiedal met meerdere stuwwallen. In dit natuurreservaat liggen verschillende grafheuvels en zien we ook enkele waterpartijen. Onderweg passeren we verschillende kleine beekjes. In het natuurgebied ontspringt het bronwater op drie plaatsen. Deze plaatsen zijn te herkennen aan de bosmeertjes die in het Springendal te vinden zijn.
Daarna wandelen we verder langs het moerasgebied "Het Onland" en komen iets later, na een open vlakte, uit bij het parkeerterrein bij de Brandtoren. Hier eindigt onze wandeling voor vandaag.

Roelinksbeek
Kuiperberg
Ootmarsum
Het Springendal
Infomatie tafel