Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Ter Apel - Jipsinghuizen 22,5 km.

GPS

Vanaf het klooster van Ter Apel lopen we naar de Ruiten Aa en blijven dit riviertje een tijdje volgen door een bosrijk gebied, soms afgewisseld met enkele akkerlanden.
We passeren het buurtschap Ter Haar en lopen langs een weg en langs de Ruiten Aa naar Ter Wisch, waar we de Ruiten Aa oversteken.
Daarna lopen we naar het Ruiten-Aa kanaal die we van dat punt een tijdje gaan volgen.
Ter hoogte van het buurtschap Laude verlaten we het Ruiten-Aa kanaal, lopen langs een sloot en even later over een graspad naar een vogelreservaat. Hier maakt het Noaberpad een rondje om de waterplas van dit vogelgebied.
Na het rondje, loopt de route verder, we steken de N976 over en komen weer bij de oevers van het riviertje de Ruiten Aa. Bij Ter Borg verlaten we even de Ruiten Aa en wandelen door een fraai natuurgebied, we passeren enkele heide- en rietvelden en verschillende vennen, waarna we weer teruglopen naar de Ruiten Aa, die we vanaf hier een tijdje gaan volgen richting Sellingen.
Bij de Sellingerbossen, komen we bij het uitzicht-punt, Theater van de Natuur. Op de traptreden naar boven staan hier verschillende gedichten en spreuken in deze traptreden uitgehouwen. Hier verlaten we weer even de Ruiten Aa en lopen we door een bosgebied en passeren we enkele vennen.
Ter hoogte van Rijsdam is de route omgelegd en blijven we aan de westkant van de Ruiten Aa lopen. Eerst lopen we langs een paar weilanden, maar even later lopen we weer een klein natuurgebied binnen en passeren we een grote ven.
Daarna gaat de route verder langs weilanden en komt de Ruiten Aa weer inzicht en lopen we naar Jipsinghuizen. Helaas voor ons staat onze auto geparkeerd op de oude route en moeten we nog 1,5km teruglopen aan de andere zijde van de Ruiten Aa.

Ruiten Aa
Ruiten-Aa kanaal
Natuurgebied
Uitzichtpunt
Wandelpad