Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Noaberpad: Emmerich - Stokkum 19 km.

GPS

Met een krachtige voorjaarszon in onze rug beginnen we aan de eerste etappe van het Noaberpad.
Vanaf het station in Emmerich lopen we door het voetgangersgebied naar een gezellige Rijnkade, vol met terrasjes.
Daarna wandelen we om de statige Martinikerk, langs het Rheinmuseum en lopen over het marktplein verder Emmerich uit naar de Rijndijk.
Bij de Rijndijk lopen we het natuurreservaat "Emmericher Ward" binnen en volgen het binnendijkse pad tot bij de schaapskooi.
Vanaf de schaapskooi volgen we het voetpad onder aan de dijk en wandelen richting Spijk en passeren bij de Oude Kleefse Postweg de Nederlands/Duitse grens. Daarna lopen we bij de steenfabriek langs een oude kraan die met een beeld van een steenwerker is ingericht als monument.
We passeren Spijk en wandelen door de weilanden verder richting Elten waar we het riviertje "De Wild" passeren. In Elten lopen we omhoog de Elterberg op naar Hoch Elten. We passeren de Drususbron en achter de kerk van Hoch Elten hebben we een prachtig uitzicht over de Rijnvallei bij het uitzichtpunt Belvedere. Na Hoch Elten lopen we de bossen in, we passeren bij de E35 de grens weer en wandelen verder door het bos- en heidegebied van de Hooge Heide. Onderweg passeren we enkele zandduinen. Daarna komt Stokkum in zicht waar onze eerste etappe van het Noaberpad eindigt.

Station Emmerich
Martinikerk
Riviertje De Wild
Drususborn
Steenfabriek