Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 2: Haarlem - Langevelderslag 26km.

GPS

Vanaf het station van Haarlem lopen we de binnenstad in en na wat grachtjes en straatjes lopen we langs de statige St. Bavokerk.
Na nog een paar hofjes lopen we het centrum uit en via een onverhard pad langs de Brouwersvaart verlaten we de stad Haarlem.
We wandelen verder langs het park Duinlust en bij cafe Kraantje Lek lopen we de duinen in van De Blinkert. Daarna blijven we een fietspad door de duinen vlak langs de spoorlijn Haarlem-Zandvoort geruime tijd volgen.
Nadat we links zijn afgeslagen lopen we langs het Boogkanaal richting Bentveld en komen we even later bij de ingang van het Amsterdamse Waterleidingsbedrijf (kaartjesautomaat).
Vanaf nu gaan we verschillende onverharde paden volgen door het gebied van het Rozenwaterveld tot dat we bij het bezoekerscentrum komen aan het water van de Oranjekom. Dit bezoekerscentrum is een pompstation en zuiveringsinstallatie.
Daarna steken we het Sprenkelkanaal over en volgen er weer verschillende onverharde paden door het gebied van het Vinkenveld tot aan het gebied van het Panneland.
Na het Panneland steken we het Oosterkanaal over en komen bij het Paardenkerkhof, een restant van een verdwenen duinboerderij die het perceel had afgepaald met schedels en botten van paarden.
Even later lopen we langs het terrein van het Zweefvliegcentrum Langeveld en enige tijd later langs de Langevelderberg.
Hierna verlaten we het gebied van het Amsterdamse Waterleidingsbedrijf en lopen naar de parkeerplaats en de strandpaviljoens van de Langevelderslag.

St. Bavo
Brouwersvaart
Duinlust
Bezoekerscentrum
Langevelderslag