Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 2: Monster - Hoek van Holland 12,5km.

GPS

Vanaf de Molenslag bij Monster lopen we bij de trappen omhoog de duinen in en blijven een pad door de duinen volgen richting Ter Heijde.
Even later lopen we de oude vissersplaats Ter Heijde binnen en lopen langs het kleine Heempark "Pluk" waar verschillende landschappen en bloemen bijeen zijn gebracht.
Dan klimmen we weer omhoog de duinen over en lopen het strand op dat we een tijdje gaan volgen tot aan de afslag Slag Beukel/Arendsduin bij 's-Gravenzande.
Bij deze afslag gaan we een pad volgen vlak achter de duinen. Hier zien we rechts enkele kleine duinmeren en links de vele kassen van het Westland.
Bij Slag Vluchtenburg lopen we het duingebied weer in en vervolgen onze route via verschillende duinpaden. Na enige tijd komen we bij Hydro Meteo Centrum Rijnmond en het restaurant Zeetoren waar we over een grote parkeerplaats lopen naar de strandboulevard.
Via de woonwijk 's-Gravenduin lopen we even later de duinen weer in en passeren verschillende duintoppen en een klein moerasgebied dat we met een vlonderpad oversteken waarna we richting het strand lopen.
Op het strand lopen we langs verschillende strandpaviljoens richting het Noorderhoofd waar het strand eindigt bij de Nieuwe Waterweg. De Nieuwe Waterweg is het laatste stuk van de verbinding van Rotterdam met de zee dat in 1872 tot stand kwam.
Van het Noorderhoofd gaan we een breed pad volgen langs het water van de Nieuwe Waterweg. Onderweg zien we verschillende grote zeeboten langskomen. We passeren hier eerst het radar en seinstation van Hoek van Holland en even later het Atlantikwallmuseum.
Na het museum blijven we langs de Nieuwe Waterweg lopen en na de Berghaven met de vele loodsboten komen we bij het oude stationsgebouw van Hoek van Holland.

Heempark "Pluk"
Kassen Westland
Zeetoren
Noorderhoofd
Atlantikwallmuseum