Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 2: Katwijk - Wassenaar 17km.

GPS

Vanaf de boulevard van Katwijk lopen we al snel de duinen in langs een kampeerterrein.
In de Zuid-Duinen van Katwijk waar we doorheen lopen is het wisselend omhoog en omlaag en na enige tijd komen we bij de Nieuwe Plas. Eén van de vele duinmeren die hier in die gebied liggen.
Een stukje verder lopen we langs een informatiebord en een serie betonblokken een overblijfsel van de Atlantikwall uit de tweede wereldoorlog.
In dit gebied waar de duinpaden nog steeds wisselend stijgen en dalen lopen verschillende Schotse Hooglanders die in ons geval regelmatig de route blokkeren. Dan volgt een klein stukje Laarzenpad en komen we bij paviljoen De Duinen.
Even later klimmen we omhoog naar de Molenaarsberg waar we een fraai uitzicht hebben over het duinlandschap en de kust in de verte.
Na restaurant Duinoord lopen we het bosgebied in van het Ganzenhoek, passeren een duinmeer en lopen naar de Tafelberg. Vanaf hier passeren we de komende kilometers de verschillende duimmeren van de Oostduinen.
Nadat we een fietspad zijn overgestoken lopen we het duin en bosgebied binnen van de Meijendel. We passeren even later het bezoekerscentrum De Tapuit en wandelen verder richting de Waaldorpervlakte.
Op de Waaldorpervlakte passeren we even later de bekende Bourdonklok en het Monument voor de Gevallenen 1940-1945.
Dan verlaten we de Waaldorpervlakte en via het park Duinbosch lopen we door het park Clingendael naar het gebied van Duindigt bij Wassenaar.

Zuid-Duinen
Atlantikwall
Duinmeren
De Tapuit
Waaldorpervalkte