Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 2: Scheveningen Haven - Monster 16km.

GPS

Vanaf het Verversingskanaal in Scheveningen lopen we direct de Bosjes van Poot binnen.
Via enkele bospaden lopen we hier door een bos- en heuvelachtige omgeving, steken even later een trambaan over en lopen naar het Westduinpark.
De duinen van het Westduinpark zijn samen met de Bosjes van Poot een beschermd natuurgebied. In dit gebied liggen nog verschillende bunkers uit de Tweede Wereldoorlog waarvan sommige onder het zand zijn begraven. In dit gebied liggen ook een tweetal duintoppen De Vulkaan en De Haagse Piek van 33 meter hoogte. Sommige bunkers zijn nu ingericht als onderkomen van vleermuizen.
We lopen verder naar de badplaats Kijkduin. Wandelen verder over de boulevard en even later steken we de M. Vrijenhoeklaan over. Hier beginnen we aan een korte maar forse klim via vele traptreden naar het kunstwerk Celestial Vault van James Turrell. Op de top van een puinduin is een kom aangelegd in de vorm van een ellips.
Als we afdelen komen we langs een meer en een golfbaan en lopen dan verder naar het Ockenburghpark. Dit park is een overblijfsel van het oude Landgoed Ockenburgh en maakt nu onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. We lopen langs de Spiegelvijver en vanaf het landhuis Ockenburgh lopen nog altijd een drietal kaarsrechte zichtlijnen door het park.
Na het Ockenburghpark wandelen we verder en komen bij het Recreatiegebied Madestein dat werd aangelegd in 1969. Dit gebied is uitgegroeid tot een groot groengebied met een enorme lange vijver waar we bijna geheel langs wandelen.
Na Madestein lopen een tijdje over de Madeweg en zien we links en rechts verschillende tuinkassen waar het Westland van bekend is.
Aangekomen bij de Vijverweg lopen we deze Vijverweg in en lopen door het park van de Zorgverlening 's-Heeren Loo. Een zorginstelling voor mensen met een beperking.
Hierna steken we de drukke Haagweg over en lopen een onverhard pad in, de Slaperdijk. Dit pad loopt evenwijdig met het duingebeid van Monster en Ter Heijde.
Na enige tijd zien we links de eerste huizen van Monster verschijnen en even later bij de Molenslag kunnen we rechts naar het strand van het oude vissersdorpje Ter Heijde lopen.

De Vulkaan
Kijkduin
Trap Celestial Vault
Ockenburgh
Madestein