Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 2: Callantsoog - Groet 19km.

GPS

Vanuit de Zandpolder en de Jewelpolder lopen we naar Callantsoog en met een kleine omweg even door het centrum van deze badplaats.
Direct na het centrum van Callantsoog gaan we omhoog naar een panoramapunt dat op een duintop ligt waar we een fraai uitzicht hebben over de duinen en Callantsoog.
Na het panoramapunt dalen we weer af naar het strand dat we ongeveer 5 km gaan volgen.
Na een uur lopen komen we weer bij een strandpaviljoen en het strandgebied van de Pettemerduinen waar we het strand verlaten.
Vanaf hier lopen we het duingebied weer in en passeren de kernreactor van Petten op enige afstand en lopen we een wijdse duinvallei binnen. Voor ons zien we een afgezet terrein wat als schietterrein wordt gebruikt.
We blijven door de duinen lopen via verschillende schelpenpaden en duinvalleien tot we bij het buurtschap Het Korfwater een panoramaduin zien die we oplopen. Vanaf de top hebben we een fraai uitzicht over de zee, de duinen en Petten.
Daarna wandelen we verder en komen bij het bezoekerscentrum Kust, Zand tegen Zee. In dit centrum is een expositie over de Hondsbossche Zeewering.
Met een uitzicht over Petten lopen we verder en bij Polder Q wandelen we deze polder binnen over een grasdijk en passeren de Abtskolk, een waterplas met veel watervogels. We wandelen verder over enkele grasdijken en langs de Hondsbossche Vaart en de Hargervaart richting de duinen bij Hargen en Groet.
Bij het buurtschap Hargen lopen we de duinen weer in en na enkele duinpaden wandelen we omhoog naar de duintop van Hooge Nol waar we ineens de kerktoren van Groet tussen de duinen door zien. Hier dalen we af naar het kerkje van Groet.

Panoramaduin
Strand
Duinvallei
Polder Q
Hargervaart