Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 2: Castricum - Velsen Noord 19,5km.

GPS

Vanaf het bezoekerscentrum De Hoep lopen we weer door een duinbos.
Na enige tijd bereiken we de Geversduin en lopen langs enkele duinmeren met een vogelkijkscherm.
Dan passeren we een uitzichtduin en wandelen verder door de Meeuwenduinen waar verschillende Schotse Hooglanders op ons pad liggen. We passeren daarna op een kleine afstand een zweefvliegterrein.
Vanaf de Kruisberg volgt weer een gebied van duinbossen waarna we het gebied van de Westerduinen binnenlopen en een water pompstation passeren bij de Russenduin.
Dan komt Wijk aan Zee in zicht dat we even later binnen lopen. We lopen langs het centrum van deze plaats en zien op de achtergrond de schoorstenen van de Hoogovens verschijnen.
Na Wijk aan Zee klimmen we flink omhoog en op één van de duintoppen de Paasduin hebben we een fraai uitzicht over Wijk aan Zee en de Noordzee.
Na nog enkele duinpaden is het gedaan met de duinen en gaan we een voetpad volgen richting Beverwijk en Velsen. We lopen hier door een smal bosgebiedje langs de Zeestraat.
Dan bereiken we Velsen Noord. We wandelen hier nog door een paar groenstroken en zien rechts van ons regelmatig de staalfabrieken van de Hoogovens.
Dan lopen we een industriegebied in en na verschillende paden en straten komen we bij het Noordzeekanaal. Hier ligt de pont die Velsen Noord en Velsen Zuid met elkaar verbindt. Op het havenhoofd bij de pont hebben we rechts een wijds uitzicht over de Hoogovens, de verschillende havens en de zeesluizen in de verte bij Ijmuiden.
Bij de pont over het Noordzeekanaal beëindigen we deze etappe van het Nederlands Kustpad.

Vogelkijkscherm
Uitzichtduin
Hoogovens
Wijk aan Zee
Noordzeekanaal