Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 2: Wassenaar - Scheveningen Haven 15km.

GPS

Vanaf Duindigt bij Wassenaar lopen we langs de Amerikaanse Ambassade richting Huis ten Bosch.
We lopen langs Huis ten Bosch het Haagsche Bosch in en gaan verschillende paden langs waterpartijen volgen tot we bij het Centraal Station aankomen.
Dan lopen we richting het Malieveld en wandelen even later richting het Binnenhof. Passeren de Hofvijver en lopen langs de parlementsgebouwen van het Binnenhof.
Langs de Gevangenpoort lopen we richting Hotel des Indes en na een paar winkelstraten komen we via Plein 1813 bij het Vredespaleis.
Na het Vredespaleis lopen we door de tuinen van het oude landgoed Sorghvliet dat door Jacob Cats rond 1644 werd aangelegd. Daarna vervolgen we de route door de Scheveningsche Bosjes en komen bij de waterpartij van het Van Stolkpark. Hier passeren we het oorlogsmonument voor Nederlands Indië.
We lopen geheel om de waterplas van dit park heen en klimmen omhoog over een heuvel en dalen daarna weer af. Steken een waterkanaal over en lopen langs het Troelstra monument het Westbroekpark binnen.
In het Westbroekpark staan veel stenen beelden, die alle door Nederlandse kunstenaars uit de 20ste eeuw zijn gemaakt. Even verder lopen we langs het Rozarium van dit park dat in 1926 werd geopend.
Enige tijd later lopen we langs het Kurhaus naar de boulevard van Scheveningen. Vanaf hier gaan we deze boulevard geruime tijd volgen. We wandelen langs de vele paviljoens en terrassen, passeren de onderwaterwereld van Sea Life en even later langs een collectie beelden van het museum Beelden aan Zee.
Daarna passeren we een Gedenknaald en het Paviljoen Von Wied, een rijtje oude huizen uit de vroegere periode van de badplaats.
Bijna aan het einde van de boulevard gaan we links naar de haven van Scheveningen, passeren de visafslag en de 1e haven. Bij de 2e haven aangekomen blijven we een tijdje langs dit water lopen. Daarna via enkele straatjes bereiken we het verversingskanaal dat in 1888 aangelegd en diende voor de afvoer van (vervuild) water uit de grachten van Den Haag via Scheveningen naar zee.

Haagsche Bosch
Vredespaleis
Kurhaus
Haven Scheveningen
Verversingskanaal