Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Floris V-pad: Weesp - Ankeveen 23km.

Vanaf het station Weesp lopen we naar het centrum van Weesp bij de oude sluisjes.
Vanaf hier gaan we het Floris V-pad weer volgen en steken de Vecht over en lopen naar de Torenfort aan de Ossenmarkt.
Dan verlaten we Weesp en gaan een weg langs de Vecht volgen waarbij we onderweg verschillende boerderijen passeren.
Vlak voor de A1 gaat het hoofdpad van het Floris V-pad naar rechts maar wij besluiten rechtdoor te lopen naar Muiden en het Muiderslot dat dateert van rond 1295.
Bij het Muiderslot besluiten we een stukje Zuiderzeepad te gaan volgen naar Muiderberg waar bij de boskapel een herdenkingsmonument staat van Floris de V. Tevens ligt hier in de Googweg een tegel in de grond waar graaf Floris V door zijn vrienden werd vermoord. Naar onze mening mocht dit stukje niet in de route ontbreken en via de Googweg lopen we weer terug naar de route van het Floris V-pad.
Bij de Molen aan de Meerkade vervolgen we weer de officiele route en lopen naar de boerderij De Visserij in het natuurgebied van het Naardermeer. Vervolgens lopen we over het Visserijpad verder om even later dwars door een weiland te lopen langs de boerderij de Vogelkooi bij een klein natuurgebied.
Daarna komen we weer bij de Vecht aan en lopen naar Fort Uitermeer. Het Fort Uitermeer is opgenomen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en later de Stelling van Amsterdam. Na een rondje over het terrein van het Fort lopen we naar de Vechtbrug en gaan een stukje de weg langs de Vecht volgen.
Bij een bocht in de Vecht lopen we de graskade op van het Googpad dat we een tijdje gaan volgen. Links en rechts liggen verschillende waterplassen en bij een klein bruggetje verlaten we het Googpad en lopen het Bergse Pad op.
Dit Bergse Pad dat dwars door de Ankeveense plassen loopt gaan we geruime tijd volgen. Onderweg zien we links en rechts verschillende watervogels.
Aan het einde van het Bergse Pad komen we in Ankeveen waar we deze etappe van het Floris V-pad bee´ndigen.

Torenfort Weesp
Muiderslot
Monument Muiderberg
Fort Uitermeer
Googpad