Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Floris V-pad: Steenbergen - Bergen op Zoom 18km.

Vanaf Steenbergen wandelen we naar Welberg en passeren het voormalig Klooster Stella Maris uit 1928 en de Sint-Corneliuskerk uit 1928.
Na Welberg lopen we het bosgebied binnen van Oudland. Dit bosgebied is ontstaan na veenwinning in de 14e eeuw. Tussen de weilanden en verschillende houtwallen liggen fraaie bosgebieden met enkele beekjes en verschillende rietkragen.
Nadat we een weiland en het Bergsche Water zijn overgestoken wandelen we langs dit water verder door dit bosgebied en passeren de Dassenplas.
Via verschillende overharde paden door het uitgebreid veen en moerasgebied van Het Laag wandelen we verder en zien we onderweg verschillende weidevogels.
Aangekomen bij de A4 lopen we even langs deze drukke weg en zien aan de overzijde van de A4 de contouren van Fort Roovere.
Dan bereiken we het Landgoed Zoomland dat is ontstaan door het samenvoegen van een viertal oude landgoederen die in de 17e eeuw werden aangelegd. De oude landhuizen zijn afgebroken maar de verschillende beukenlanen en dreven zijn nog aanwezig.
Afwisselend wandelen we hier langs weilanden, loof- en naaldbomen, heide met stuifzandgebieden en moerasgebieden. We passeren het recreatieterrein De Heide en steken daarna de spoorlijn Breda/Bergen op Zoom over.
Even later passeren we een grote waterplas en na een paar bospaden steken we de drukke A58 over.
Dan volgen er nog verschillende bospaden in een heuvelachtig terrein waarna we de Klaverveldenweg bereiken.
Via deze weg lopen we naar het eindpunt van het Floris V-pad bij de LAW handwegwijzer aan de Balsedreef bij een klimbos en een Stayoke.

Welberg
Oudland
Bergsche Water
Het Laag
Landgoed Zoomland