Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Floris V-pad: Dordrecht Noord - Dordrecht Zuid 16km.

Bij de brug over de Wantij lopen we over een oude zeedijk door de Noord Bovenpolder richting Kop van 't Land.
Bij Kop van 't Land waar men over kan varen over de Nieuwe-Merwede naar de Hollandse Biesbosch gaan wij een fietspad volgen onder aan de dijk langs de Nieuwe-Merwede.
Links hebben we fraaie uitzichten over de Nieuwe-Merwede en zien we verschillende watervogels in het weiland. Na enige tijd verlaten we het fietspad en lopen via onverharde paden door de grienden van de Nieuwe-Merwede. We passeren de Oosthaven en blijven een smal onverhard pad geruime tijd volgen door dit deel van de Dordtse Biesbosch.
Na bijna 5 kilometer komen we bij de Zuidhaven waar we de oever van de Nieuwe-Merwede gaan verlaten. Via een pad door de Polder de Biesbosch komen we bij het bosgebied van De Elzen. De Polder de Biesbosch werd in 1924 door werkelozen bijna geheel met de hand ingedijkt. Een project dat in 2 jaar tijd werd voltooid.
In het bosgebied van De Elzen liggen nog verschillende oude getijde geulen van vroeger. Tijdens onze route passeren we enkele van deze getijde geulen.
Aangekomen bij het gemaal de Princessenheuvel lopen we de Zanddijk op langs een oude getijdegeul de Sluiskil in de Louisapolder.
Bij de Wiedrechtse Zeedijk aangekomen gaan we deze volgen en passeren even later de spoorlijn Breda-Dordrecht en lopen richting het water van de Dordtsche Kil.

Dordtsche Biesbosch
Dordtsche Biesbosch
Polder de Biesbosch
De Elzen
Sluiskil