Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Floris V-pad: Willemstad - Dinteloord 17km.

Vanaf het Volkeraksluizencomplex wandelen we richting het Zwanenmeer en lopen daar een bosgbied binnen.
Na een aantal bospaden komen we bij de dijk langs het Hollands Diep en lopen langs een jachthaven naar Willemstad.
Bij een havenhoofd lopen we de oude vestingstad binnen. De oorsponkelijke naam van deze vestingstad was Ruigenhil, maar vanaf 1584 werd de naam in Willemstad veranderd ter ere van de in dat jaar vermoorde Willem van Oranje.
We passeren al snel het Arsenaal uit 1793 en zien links de binnenhaven en de D'Orangemolen. Deze korenmolen dateert uit 1734.
Na een rondje door Willemstad passeren we de achtkantige Koepelkerk en lopen daarna over de vestingswal rondom Willemstad. We verlaten de stad via de Landpoortstraat en steken de vestingsgracht over. Daarna lopen we nog even langs de vestingsgracht en wandelen dan de Ruigenhilpolder in.
Enige tijd later passeren we het Fort De Hel dat dateert uit 1748 en deel uitmaakte van de Stelling van het Hollandsch Diep.
Via de Helsedijk wandelen we verder over verschillende asfaltwegen. We passeren eerst het dorpje Helwijk en lopen dan door de Polder Beaumond naar het buurtschap Oranjeoord bij het Fort Oranje.
Na Oranjeoord lopen we verder over enkele asfaltwegen door de Sabina Henricapolder en komen na geruime tijd bij de Prinslandsebrug over de Dintel.
Als we de Dintel oversteken zien we links nog een monument bestaande uit onderdelen van de oude draaiburg.
Even later lopen we over de onverharde Oude Postbaan richting Dinteloord.
In Dinteloord aangekomen gaan we op de Stoofdijk recht waar we deze etappe van het Floris V-pad beŽindigen.

Willemstad
Willemstad
Dintel
Brugmonument
Dinteloord