Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Floris V-pad: Amsterdam - Weesp (station) 17,5km.

Nadat wij onze auto hadden geparkeerd bij het station Weesp nemen we de trein naar Amsterdam en lopen naar het monument op de Dam waar het Floris V-pad begint.
Via de Damstraat, Oude Doelenstraat, Oudezijds Achterburgwal lopen we langs oude huizen met fraaie gevels en langs enkele grachten. En na de Staalstraat komt de Amstel in zicht die we vanaf hier geruime tijd gaan volgen.
We lopen langs bekende gebouwen als de Stopera, de Hermitage en daarna het theater Carre. Ondertussen blijven we langs de Amstel lopen en via verschillende bruggetjes steken we enkele grachten over en passeren de bekende Magere brug.
Daarna lopen we langs het statige Amstelhotel en wandelen nog steeds langs de Amstel verder richting de Berlage brug en komt de Rembrandtoren in zicht. Hier verlaten we de Amstel en gaan verder langs de Weespertrekvaart richting Duivendrecht en Diemen waarna we rechts van ons de torens van de oude Bijlmerbajes zien.
Na Diemen verlaten we de Weespertrekvaart en wandelen door het Diemerbos verder en steken even later de Weespertrekvaart over waarna we op het oude Floriadeterrein komen. Hier vervolgen we het Floris V-pad door enkele groene bosachtige lanen en bereiken na een tijdje de oevers van het riviertje de Gaasp.
We wandelen verder langs de Gaasp en passeren de molen De Goede Hoop en lopen verder richting Driemond waar we de Gaasp oversteken en naar de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal lopen.
Nadat we het Amsterdam-Rijnkanaal zijn overgestoken vervolgen we onze route langs het watertje van de Smalle Weesp en lopen richting het centrum van Weesp waarbij we de oude korenmolen 't Haantje uit 1820 passeren.
In het oude centrum van Weesp bij de sluisjes en de St. Laurentiuskerk verlaten we de hoofdroute van het Floris V-pad en wandelen naar het station van Weesp.

Amsterdam
Diemerbos
Molen De Goede Hoop
Driemond
Molen 't Haantje