Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Floris V-pad: Nieuw-Lekkerland - Dordrecht Noord 25km.

Bij de watertoren van Nieuw-Lekkerland lopen we naar de Tiendweg en gaan dit onverharde pad door de polder geruime tijd volgen.
Bij het water van de Hooge Boezem lopen we langs een paar molens en verder naar de Lekdijk. Vervolgens naar het Waardhuis en sluis bij het begin van de Molenkade bij Kinderdijk.
Vanaf hier gaan we het pad langs de molens van Kinderdijk langs het water geruime tijd volgen. Onderweg hebben we ruim zicht op de vele molens van Kinderdijk. Nadat we een bruggetje zijn overgestoken lopen we over een grasdijk verder tot de volgende brug bij Alblasserdam.
Hier steken we deze brug over en lopen over een graspad door de polder van Kortland verder. Bij het buurtschap Kortwijk lopen we naar het buurtschap Kooiwijk en daar gaan we een graskade volgen langs de Tienwegwetering.
Bij de Heiweg aangekomen blijkt het graspad van de Tiendweg verder afgesloten te zijn en lopen we om via de Noordzijde langs de Alblas tot aan de brug bij de N481.
Hier zijn we weer op de route en gaan aan de overzijde de weg langs de Alblas volgen tot aan De Wingertse Molen waar we een graspad door het weiland gaan volgen tot aan een asfaltweg.
Nadat we een tweetal asfaltwegen zijn overgestoken lopen we over een onverhard pad door het Alblasserbos. Na geruime tijd bereiken we een spoorlijn en de A15 die we beide via een viaduct oversteken.
Via de buurtschappen Oostereind en Matena lopen we naar de spoorbrug over de Merwede. Via het voetpad langs de spoorbrug steken we de Merwede over en lopen verder via verschillende onverharde paden door een begin stukje van de Biesbosch.
Nadat we het water van de Wantij zijn overgestoken zien we voor ons de eerste woonwijk van Dordrecht.

Kinderdijk
Graskade
Alblas
Merwedebrug
Graskade