Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Bladel - Witrijt 12,5km.

GPS

Deze 9e etappe van het Brabants Vennenpad voert ons van het centrum van Bladel naar grenspaal 197 bij Witrijt.
Vanaf de Markt in Bladel lopen we door de buitenwijken van deze gemeente naar het buurtschap Egypte.
Door een bosrijk gebied afgewisseld met enkele weidevelden lopen we langs het buurtschap Ten Vorsel en passeren we een kleine kapel. Even later steken we het riviertje de Goorloop over bij De Vorselse Molen.
Daarna volgen weer een keur aan bospaden en onverharde wegen langs verschillende weidegronden voordat we bij de bossen van het vakantiepark Het Vennenbos aankomen waarna we even later de drukke A67 oversteken.
Vanaf hier lopen we de uitgestrekte bossen van De Kempen binnen waarna de bossen voorlopig het uitzicht blijven bepalen.
Bij de Cartierheide aangekomen blijven we het pad volgen langs de bosrand en deze heide. Even later gaat de Cartierheide over in de Haperste Heide. Beide heidegebieden zijn droge gebieden waar de struikheide het beeld bepaald. De omliggende bossen bestaan uit Corsicaanse en grove Dennen, Lariksen en Sparrenbomen.
Dan verlaten we de Haperste Heide en lopen het bosgebied van De Kempen weer binnen. Vanaf hier wandelen we over verschillende bospaden richting de Belgische grens en onderweg steken we nog een keer de Goorloop over die hier wel heel smal is geworden omdat dit riviertje in dit gebied ontspringt.
Bij Grenspaal 197 aangekomen aan de Witrijk bereiken we de Belgische grens en hier beëindigen we deze etappe van het Brabants Vennenpad.

Kapel Ten Voorsel
Goorloop
Cartierheide
Bossen De Kempen
Goorloop