Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Witrijt - De Plateaux 22km.

GPS

Deze 10e etappe van het Brabants Vennenpad voert ons van grenspaal 197 bij Witrijt naar De Plateaux.
Bij grenspaal 197 lopen we het bosgebied van De Kempen weer binnen en steken even later het kleine beekje de Aa over.
Bossen blijven de komende tijd het uitzicht bepalen met hier en daar een uitzicht over een paar weilanden.
Na een tijdje lopen we over de heide van de Stevensbergen en na weer een aantal bospaden komen we bij een houtwal langs het beekje de Zoeferloop dat we een tijdje gaan volgen tot aan de Mariakapel bij Luijksgestel.
Vlak daarna passeren we De Korenmolen De Grenswachter met het bakkerijmuseum en lopen we Luijksgestel binnen. Na de alleenstaande kerktoren lopen we Luijksgestel weer uit.
Bij het gehucht Sengelsbroek steken we de Keersop over en wordt ons uitzicht bepaald door uitzichten over de weilanden. We passeren het gehucht De Aa en komen bij de rechte vaart van de Keunensloop, die we een tijdje gaan volgen.
Daarna komen we bij het natuurgebied De Maaij. De Maaij is een prachtig waterrijk gebied met moerassen en uitgestrekte rietlanden. Het gebied De Liskes bestaat hier uit dertien oude visvijvers die nu vogel broedgebieden zijn geworden. Vanaf de kleine uitkijktoren midden tussen de plassen hebben we een fraai uitzicht over de omliggende oude visvijvers.
Bij de Liskesbrug en sluisje steken we de Beekloop over en lopen de bossen binnen van De Plateaux. Na enkele bospaden komen we bij de Hageven een grote heide met veel vennen die we oversteken en via een houten hangbrug steken we even later de Dommel over en de grens met Belgie.
Daarna volgen nog enkele paden langs een weiland gebied met veel struiken en komen we bij de Stenenbrug over de Dommel waar we deze etappe beëindigen.

Aa
Mariakapel
De Korenmolen
De Liskes
Hangbrug