Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Dun - Bladel 16,5km.

GPS

Deze 8e etappe van het Brabants Vennenpad voert ons van het buurtschap Dun naar het centrum van Bladel.
Bij de herberg In Den Bockenrijder in het buurtschap Dun lopen we na een lekker bakkie koffie en thee de bossen in van het landschap De Utrecht.
Na enkele bospaden komen we bij het natuurreservaat de Mispeleindse Heide en de grote waterven De Flaes waar ook een 24 meter hoge uitkijktoren staat, De Flaestoren.
Na de uitkijktoren blijven we langs de bosrand lopen en komen even later bij de waterven van Het Goor bij een picknick bank met een fraai uitzicht over deze waterven.
We vervolgen de route over de onverharde Liesdijk en passeren een stenen monument waar vijf gemeentegrenzen samen komen. Daarna verlaten we de Liesdijk en lopen naar de Neterselsche Heide die we oversteken.
Na een bungalowpark verlaten we de bossen en komen we in een open weidegebied en even later gaan we een smal graspad langs een sloot volgen richting Netersel.
In Netersel lopen we langs de kerk en verlaten daarna weer deze gemeente. Even later lopen we een bospad in en passeren daarna een modelvliegveld. Via de onverharde Casterse Dijk lopen we door een weide en akkergebied naar het buurtschap Hulsel.
Na Hulsel passeren we het buurtschap De Hoef, waarbij verschillende akkerweiden en boerderijen ons uitzicht blijven bepalen.
Over kleine asfalt- en klinkerwegen lopen we nu richting Bladel. Vlak voor de eerste huizen van Bladel gaan we naar links een onverharde zandweg in.
Dan lopen we Bladel binnen en passeren het fraaie zaalkerkje met de witte voorgevel van de Nederlandse Hervormde Kerk uit 1820.
Op het gezellige plein met vele terrasjes in het centrum van Bladel beëindigen we deze etappe van het Brabantse Vennenpad.

In Den Bockenrijder
De Flaestoren
Kerk Netersel
Hulsel
NH. Kerk Bladel