Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Zeelberg - Soerendonk 18km.

GPS

Deze 12e etappe van het Brabants Vennenpad voert ons van Zeelberg naar Soerendonk.
Vanaf het gehucht Zeelberg lopen we naar het bosgebied van het Leenderbos en steken het riviertje de Tongelreep over.
Na een aantal bospaden steken we een heideveld over en passeren een paar kleine vennen.
Dan volgen we weer een aantal bospaden en komen we langs het heide gebied van de Hasselsvennen en even later de Dorven. Hier lopen we ook over de route van de GR 561.
Na verschillende zand en bospaden komen we bij een knuppelbrug, steken een moerasgebied over en even later via een houten bruggetje weer het riviertje de Tongelreep.
Na de Kluizenaarsbrug lopen we naar het kloostercomplex van Achelse Kluis waar de grens van Nederland en Belgie ligt.
Via enkele bospaden komen we bij het natuurreservaat Groote Heide waar we grotendeels langs lopen tot grenspaal 178. Bij deze grenspaal staat nog een tweede grenspaal die de grens markeert van de Baronie van Heeze en Leende.
We vervolgen onze wandeling en passeren een gebied met enkele zandduinen en lopen over de Gastelsche Heide en komen bij het riviertje de Strijper Aa.
Na nog wat bospaden lopen we even later over het heidegebied van de Baronie en steken daarna de Strijper Aa weer over waarna de eerste boerderijen van Soerendonk in zicht komen.
Even later lopen we Soerendonk binnen en passeren het kleine centrum en de kerk. Net na Soerendonk op de Kluttershoek beëindigen we deze etappe van het Brabantse Vennenpad.

Tongelreep
Tongelreep
Achelse Kluis
Grenspalen
Landgoed Baronie