Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Kleine Aderven - Biest-Houtakker 16km.

GPS

Deze 5e etappe van het Brabants Vennenpad voert ons van de Kleine Aderven naar het Wilhelminakanaal bij Biest-Houtakker.
Vanaf de parkeerplaats bij de Kleine Aderven lopen we door de bossen naar de Witven en passeren even later de Achterste Goorven en de Voorste Goorven. Een stukje naast de route ligt hier een Informatie centrum van Natuurmonumenten.
De route van het Brabantse Vennenpad loopt verder door de Oisterwijkse bossen en even later steken we de Achterste Stroom over en een klein stukje verderop de Voorste Stroom. Ondertussen zijn we Oisterwijk binnengelopen en komen we op het plein voor de kerk uit waar verschillende eet- en drinkgelegenheden aanwezig zijn.
Na het centrum steken we de Voorste Stroom weer over en blijven even langs de oever van deze beek lopen tot de volgende brug. Hier verlaten we deze beek en lopen naar het landgoed De Oude Hondsberg, waar we de Achterste Stroom weer oversteken.
Het landgoed De Oude Hondsberg herbergt een keur aan landschappen, oude stuifduinen, natte graslanden en Elzenbosjes langs de oevers van de Reusel. Even later passeren we op afstand de Putven, waarna we de bossen verlaten en een pad langs de Reusel gaan volgen.
Langs de Reusel volgen we een graspad naar Moergestel, welke plaats we enige tijd later binnenlopen. We lopen langs het kleine centrum en verlaten al weer snel Moergestel. We passeren de molen van deze plaats en steken daarna de drukke A58 over.
Bij het gehucht Vinkenburg volgen we een stukje de saaie weg naar het gehucht Broekzijde, waar we rechtsaf gaan en een polderweg gaan volgen door de Molenakkerspolder richting het Wilhelminakanaal.
Bij het Wilhelminakanaal aangekomen, gaan we het zandpad langs dit kanaal een stukje volgen tot aan de brug bij Biest-Houtakker, waar voor ons deze etappe eindigt.

Voorste Goorven
Voorste Stroom
Oisterwijk
Huize Hondsberg
Wilhelminakanaal