Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Heeze - Eeneind 20km.

GPS

De eerste etappe van dit Brabantse Vennenpad begint bij het station van Heeze.
Daarna loopt het via een buitenwijk van Heeze naar de oprijlaan van het Kasteel van Heeze.
Via deze oprijlaan lopen we naar het kasteel en voor het kasteel lopen we langs de slotgracht naar de Herbertusbossen en na enkele bospaden komen we uit op de Strabrechtsche Heide.
Daarna blijven we geruime tijd enkele paden over de Strabrechtse Heide volgen en onderweg zien we de eerste vennen van deze route, waaronder de Waschven en Scheidingsven.
Bij De Plaetse, een boerderij van Staatsbosbeheer, zien we enkele knuppelpaden en een heidetuin, waarna we via enkele bospaden verder lopen naar de drukke A67 die we even later oversteken.
Dan komt Geldrop in zicht en na enkele buitenwijken komen we bij de Kleine Dommel. Vanaf hier gaan we een tijdje langs de oevers van dit riviertje lopen tot het punt, waar de Kleine Dommel onder het Weverijmuseum doorstroomt. Hier lopen we door het centrum van Geldrop en zien de statige Brigidakerk.
Bij het kasteel van Geldrop, lopen we langs het kasteel, de moestuin, de kruidentuin en passeren we de Oranjerie, daarna door de bossen en komen we weer bij de oevers van de Kleine Dommel.
Vanaf hier blijven we geruime tijd langs de Kleine Dommel lopen die op sommige punten flink meandert. Bij het Eindhovensch kanaal maken we even een kleine omweg om dit kanaal te kunnen oversteken, maar daarna gaan we wederom het pad volgen door het beekdal van de Kleine Dommel.
Dan komt na geruime tijd de Collse watermolen in zicht. Deze watermolen heeft een dubbel schoepenrad met een doorsnede van 6,5 meter. De molen werd in 1884 door Vincent van Gogh geschilderd.
Na de Collse Molen lopen we langs een kapel verder naar Eeneind.

Kasteel Heeze
Strabrechtsche Heide
Kleine Dommel
Kerk Geldrop
Collse watermolen