Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Roovert - Dun 14,5km.

GPS

Deze 7e etappe van het Brabants Vennenpad voert ons van grenspaal 209 bij Roovert naar het buurtschap Dun.
Bij grenspaal 209 en het riviertje de Roovert lopen we de bossen in en blijven we een bospad, de Grensweg volgen dat precies op de grens van België en Nederland ligt.
We passeren enkele grenspalen en komen bij het heidegebied van de Aalstheide, steken deze heide over en lopen langs de ven van Papschot.
Na enkele bospaden komen we weer uit op de Grensweg en gaan weer een stukje de grens volgen.
Bij Tulder, een klein Middeleeuws ontginningsgebied, verlaten we de Grensweg en lopen het landgoed De Utrecht binnen en passeren de Appelenberg.
Daarna blijven verschillende bospaden, kilometers lang, de route van het Brabantse Vennenpad bepalen. Het Landgoed de Utrecht is een ca. 2500 hectare groot bosgebied. Deze bossen bestaan voornamelijk uit Grove Den, Douglas en Europese Lariks en het hout uit deze bossen werd vroeger geleverd als stuthout aan de Zuid-Limburgse steenkoolmijnen.
Tot de belangrijke natuurterreinen op het landgoed De Utrecht behoort het dal van de Reusel, die hier meandert en dit gebied wordt De Hertgang genoemd. Nadat we kilometers door de bossen hebben gelopen is er dan ook ineens een bruggetje over het riviertje de Reusel waardoor ons uitzicht ineens verandert.
Nadat we de Reusel zijn overgestoken komen we bij het buurtschap Dun, alwaar zich de uitspanning De Bockenreijder bevindt. Enkele boerderijen en de uitspanning De Bockenreijder vormen de huidige bebouwing van het buurtschap Dun. Ondanks het antieke uiterlijk van de uitspanning is deze slechts enkele tientallen jaren oud. En ook de bende der Bokkenrijders, die het uithangbord van de herberg siert, is in deze omgeving nimmer actief geweest.

Aalstheide
Bospad
Landgoed De Utrecht
Bruggetje Reusel
Reusel