Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Son en Breugel - Kasteren 22km.

GPS

Deze 3e etappe van het Brabants Vennenpad, voert ons van Son en Breugel naar Kasteren.
Via Wolfswinkel lopen we met een lekker najaars zonnetje naar de Dommel, die we even volgen. Een fraai stukje route waar we over hoge walkanten door de bossen langs de Dommel lopen.
Dan komen we bij het Vresselsbos, een groot bosgebied met verschillende vennen, waaronder de Hazenputten en Moerkuilen vennen.
De route van het Brabants Vennenpad loopt verder langs een kapelletje naar de moerasgebieden van de Dommelbeemden waar we over verschillende graspaden doorheen lopen richting Sint Oedenrode.
In deze plaats aangekomen, zien we al snel de statige Knopkerk met zijn forse toren, waar we een rondje om de kerk lopen, daarna steken we de Dommel weer over en lopen het centrum van Sint Oedenrode binnen.
Na het centrum komen we bij de Dommel, die we weer een stukje gaan volgen. Hier zien we in deze snel strommende rivier een kano parcours voor wildwater varen.
Via de buitenwijken van Sint Oedenrode lopen we via enkele bos en weide lanen, door een landelijk gebied richting Olland. Echter voor deze plaats buigen we weer af naar de Dommel en komen op een zgn. Laarzenpad dat grotendeels door de weilanden langs deze rivier loopt, door het weidse Dommeldal.
We steken de Ollandsebeek over, passeren een infopaneel over het oude, verdwenen Karthuizerklooster en vervolgen de route door een gebied vol met fruitbomen. Waarna we na enige tijd in een bosgebied uitkomen.
Door deze bossen lopen we verder en langzamerhand verdwijnen de bossen weer en komen we in een weide gebied vol met maisplanten. Via verschillende kleine weggetjes en graspaden passeren we een grote statige boerderij, Groot Duifhuis, met een forse bakstenen duiventoren en het buurtschap Kasteren.
Bij een kapel lopen we naar rechts en via de Kasterensestraat lopen we naar de spoorwegovergang van het Duitse lijntje. De oude spoorlijn van Boxtel naar Goch en Wezel in Duitsland. Dit spoorlijntje is nu soms nog in gebruik tussen Boxtel en Veghel voor landbouwproduckten.

Hazenputtenven
Dommelbeemden
Knopkerk
Wildwaterparkoer
Groot Duifhuis