Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabants Vennenpad: Soerendonk - Heeze 21km.

GPS

Deze 13e etappe van het Brabants Vennenpad voert ons van Soerendonk naar het eindpunt Heeze.
Vanaf Soerendonk lopen we door een klein bosgebied en passeren verschillende aspergevelden. Steken wat zandduinen over en lopen naar de Putberg.
Bij de Putberg steken we een breed heide gebied over en na enkele zandpaden komen we bij de Paaldijk die we oversteken.
In het bosgebied van de Berkenputten steken we de Strijper Aa weer over en gaan deze een klein stukje volgen.
Dan volgen we een aantal gras en zandpaden, door en langs een aantal weilanden en bereiken we het plaatsje Strijp ook wel Leenderstrijp genoemd. Een Brabants kerkdorp met enkele langgevelboerderijen, maar ook een cafe met lekkere vlaai.....
Na Strijp lopen we het bosgebied binnen van de Leenderbossen en blijven diverse bospaden voorlopig ons uitzicht bepalen afgewisseld met wat kleine heideveldjes.
Bij het pannenkoekenhuis De Clown steken we de drukke N396 over en lopen de bossen binnen van de Spinsterberg. Na een heidegebied met de Eijerven en Brilven steken we de drukke A2 over en lopen langs de Witven.
Dan komen we bij een groot heideveld en passeren weer enkele vennen als de Diepe Meerven, Drooge Meerven en de Veeven. We steken dit grote heideveld over en lopen dan weer een bosgebied binnen.
Vanaf nu volgen we verschillende grote en kleine bospaden die zigzag door deze bossen lopen en vervolgen de route naar Heeze.
Bij de wijk Muggenberg lopen we Heeze binnen en via een aantal voetpaden door deze wijk bereiken we het station van Heeze waar het Brabantse Vennenpad eindigt.

Aspergevelden
Putberg
Strijper Aa
Diepe Meerven
Station Heeze