Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Veluwe Zwerfpad - Kroondomein West: Putten - Stakenbergweg 22.5km.

GPS

Vanaf het landhuis Oud-Groevenbeek wandelen we langs het Theehuis Oud-Groevenbeek.
We steken de Oude Rijksweg N303 over en lopen het landgoed Nieuw-Groevenbeek in.
We passeren enkele gebouwen op dit landgoed en wandelen daarna verder door de bossen waar we verschillende wandelpaden volgen.
Als we na geruime tijd de Driëenweg oversteken komen we bij de Ermeloseheide en passeren even later de schaapskooi Schapendrift.
Dit gebied maakt deel uit van het stuwwallenmassief van de Veluwe en op de heide liggen enkele tientallen grafheuvels die zijn te herkennen als lichte verhogingen in het landschap. We volgen hier verschillende paden over en langs deze heide en passeren enkele grafheuvels.
Als we de Flevoweg N302 oversteken, steken we nog een stuk heide over en wandelen dan weer verder door de bossen van de Ullerberg.
Even later lopen we het bosgebied binnen van het Leuvenumse Bos en even later wandelen we hier langs de Molenbeek.
Na enige tijd steken we de Molenbeek over en vlak daarna ook de Leuvenumsebeek die we even volgen.
Dan verlaten we de Leuvenumsebeek, lopen verder door de bossen tot we uitkomen bij de Hierdensebeek die we enige tijd gaan volgen.
Als we de Hierdensebeek verlaten lopen we langs de Tafelberg naar de Hulshorsterheide, steken deze over en komen dan in het zandstuifgebied van het Hulshorsterzand. Hier volgen we enkele zandpaden door dit fraaie zandstuifgebied.
Als we het Hulshorsterzand verlaten lopen we het bosgebied binnen van Leuvenhorst. Hier passeren we midden in deze bossen op een open plek en ver verwijderd van de bewoonde wereld het Aortjes Huus. Een oud arbeidershuisje dat stamt uit 1895.
We blijven nog geruime tijd verschillende bospaden volgen tot we aankomen bij de Stakenbergweg. Hier lopen we naar de parkeerplaats en beëindigen we deze etappe van het Veluwe Zwerfpad.

Schaapskooi
Hierdensebeek
Hierdensebeek
Hulshorsterheide
Leuvenhorst