Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Veluwe Zwerfpad - Hoge Veluwe West: Arnhem - Oosterbeek 11km.

GPS

Vanaf het station van Arnhem wandelen we via een paar straten naar het park Sonsbeek.
Als snel komen we bij de Molenplaats Sonsbeek, de entree naar het park Sonsbeek waar de Sint Jansbeek langs stroomt.
Eerst passeren we een kleine watermolen en even verderop passeren we het watermuseum met een grotere watermolen. Deze 2 watermolens zijn de enige overgebleven watermolens van de zeven die hier vroeger stonden.
We passeren op afstand de stadsvilla Sonsbeek en even later het paviljoen Sonsbeek. Daarna wandelen we langs een waterval en komen langs de Grote Vijver.
Na de Grote Vijver lopen we het landschapspark Park Zijpendaal binnen en even later passeren we Huize Zijpendaal gebouwd in de 18e eeuw. Huize Zijpendaal staat midden in de Sint Jansbeek en er tegenover zien we het Koetshuis.
Via verschillende paden wandelen we verder door het park dat we daarna verlaten bij de Schelmseweg.
Dan lopen we de bossen binnen van het landgoed Schaarsbergen en verschillende bospaden verder komen we bij het landgoed Warnsborn.
Park Warnsborn ligt op een stuwwal en er liggen verschillende grafheuvels. Na een waterpartij volgen we een beek en wandelen langs Huize Groot Warnsborn.
Over verschillende bospaden wandelen we verder door het bosgebied van de Vijverberg, passeren enkele waterplassen en beken en steken de drukke Amsterdamseweg over.
We komen nu in het bosgebied van de Lichtenbeek en via verschillende bospaden over een heuvelachtig terrein wandelen we richting Oosterbeek.
Vlak voor Oosterbeek lopen we langs de Airborne begraafplaats en langs de spoorlijn wandelen we naar het station van Oosterbeek.

Station Arnhem
Molenplaats Sonsbeek
Park Sonsbeek
Huize Zijpendaal
Airborn Begraafplaats