Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Veluwe Zwerfpad - Kroondomein Oost: Hoog Soeren - Vierhouten 18,5km.

GPS

Vanaf de parkeerplaats in het bos naast de Echoput aan de Amersfoortseweg (N344) lopen we de bossen in van het Kroondomein Het Loo.
We volgen voorlopig de onverharde Elspeterweg en wandelen door een bosrijk gebied.
Onderweg passeren we al snel een bosmeer, Het Ruitergat en blijven daarna de onverharde weg volgen tot de splitsing met de eveneens onverharde Middeldalseweg.
Vanaf deze splitsing blijven we de onverharde Elspeterweg volgen door het bosgebied van de Hoog Soerensche Bossen dat nog steeds behoort tot het Kroondomein Het Loo.

Even later wandelen we langs het Wiesselsche heidegebied en daarna blijven we nog geruime tijd door een groot bosgebied verder wandelen tot we het einde bereiken van het Kroondomein Het Loo.
Hier verlaten we de Elspeterweg en lopen via verschillende kleine paadjes verder door het Elspeeter Bosch naar Elspeet.
In Elspeet wandelen we door het centrum langs de kerk waarvan de toren stamt uit 1400. Als we Elspeet verlaten lopen we eerst langs een paar weilanden en daarna verder door een klein bosgebied.

Dan komen we bij de grote ruime Nunspeetse heide en passeren al snel een stenen tafel met daarin gegraveert de lange afstandwandeling van Wandelplatform LAW. De stenentafel is geplaatst naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het Wandelplatform LAW.
Als we verder lopen over de Nunspeetse heide passeren we enkele grafheuvels. Eén grafheuvel is doorgesnede en opengewerkt. We wandelen verder over de heuvelachtige heide en na een 2-tal forse heideheuvels lopen we verder richting Vierhouten.
Aan het einde van de heide komen we bij De Paasheuvel, een recreatie/kampeeroord waar verschillende vakantiekampen worden gehouden. Hier bij de parkeerplaats langs de Frusselt beëindigen we deze etappe van het Veluwe Zwerfpad.

Het Ruitergat
Elspeet
Stenen tafel LAW
Doorsnede grafheuvel
Nunspeetse Heide