Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Veluwe Zwerfpad - Hoge Veluwe West: Otterlo - Arnhem(Schaarsbergen) 19,5km.

GPS

Vanaf de Koeweg wandelen we naar Otterlo en wandelen door dit plaatsje naar de ingang van het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Na de ingang van het park wandelen we direct een zeer heuvelachtig gebied in.
In dit deel van het park wandelen we regelmatig heuvel op en af over kleine bospaadjes tot we uitkomen bij een groot heidegebied.
We wandelen hier over verschillende paden door en langs de heide afgewisseld met enkele bosstroken. Geruime tijd later passeren we een gebied met veel Jeneverbesstruiken.
Na nog verschillende heidepaden komen we in een steppe achtige omgeving, het Oud-Reemsterzand. Hier lopen we geruime tijd over langgerekte mulle zandpaden door dit zeer open steppe/heide gebied.
Door de openheid van dit gebied hebben we wijdse uitzichten over de omgeving.
Dan wandelen we langs de boswachterswoning "Oud Reemst". De boswachterswoning is een onderdeel van de landbouwenclave Oud Reemst die maar uit een paar boerderijen bestaat.
Daarna steken we de grote heide over van het Oud-Reemsterveld en na een waterpoel wandelen we een bosgebied binnen.
Hier wandelen we verder over verschillende bospaden en komen bij de uitgang van het Nationale Park De Hoge Veluwe bij de Koningsweg (Schaarsbergen).
Als we de Koningweg oversteken wandelen we langs een bungalowpark, lopen een bosgebied binnen en via een tunnel gaan we onder de drukke A12 door.
Even later passeren we een monument dat herinnert aan het eerste slachtoffer van de Nederlandse Luchtvaart in 1910.
Verschillende bospaden later komen we uit bij Schaarsbergen/Bakenberg waar we weer op de route komen die we in de eerste etappe vanuit Arnhem hebben gelopen.

Heuvelachtig
Jenerbesstruiken
Open steppegebied
Bosgebied
Luchtvaart monument