Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Veluwe Zwerfpad - Kroondomein Midden: Garderen - Hoog Soeren 18km.

GPS

Vanaf de kerk in Garderen wandelen we naar de molen De Hoop die gebouwd werd in 1852.
Daarna wandelen we omlaag langs een paar akkers en weilanden waarna we aankomen bij het landgoed 't Sol. 't Sol is een gemengd bos met een parkachtig gedeelte, een voormalig arboretum en een voormalige zandafgraving met jonge aanplant en enige heide.
Daarna klimmen we omhoog en steken even later de Garderenseweg over. We wandelen verder via enkele brede zandpaden waarna we aankomen bij de heide van het Houtdorperveld. Het Houtdorper- en Speulderveld is een uitgebreid heidegebied van ruim 500 ha. groot.
We lopen langs de rand van de heide verder en even later wandelen we de bossen weer in waarna we uitkomen bij het Uddelermeer dat de bron is van de Hierdensche Beek. Het Uddelermeer is een geologisch overblijfsel uit de laatste ijstijd en heeft een diepte van 19 meter.
Naast het Uddelermeer ligt de Hunneschans, een middeleeuwse ringwalburg die een doorsnede heeft van circa 100 meter met een hoogte van 4 meter.
Als we verder wandelen komen we bij de Zijbeek van het Kroondomein waarna we het Kroondomein binnenlopen. Dan volgt een 3 kilometer lang kaarsrecht onverhard pad door de heidevelden van het Uddelsche Buurtveld. Dit uitgestekte heidegebied is een onderdeel van het Kroondomein Het Loo.
Als we de bossen weer inlopen volgen we weer verschillende bospaden waarna we uitkomen bij de Asselsche Heide dat eveneens behoort tot het Kroondomein.
We volgen geruime tijd het heuvelachtig pad langs de heide en als we de bossen weer inlopen, wandelen we even later dwars door een golfbaan.
Kort daarna bereiken we Hoog-Soeren, waar we op de parkeerplaats bij de schilderachtige Kapel die dateert uit 1924 deze etappe van het Veluwe Zwerfpad beëindigen.

Molen De Hoop
Landgoed 't Sol
Houtdorperveld
Uddelermeer
Hunneschans