Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Veluwe Zwerfpad - Hoge Veluwe West: Renkum - Planken Wambuis 12km.

GPS

Vanaf het Informatiecentrum Renkums Beekdal wandelen we eerst een stuk langs de Molenbeek.
We steken de Bennekomseweg over en wandelen verder langs de Molenbeek.
Na een tijdje steken we de Molenbeek over en lopen door een weiland waar we ook de Oliemolenbeek oversteken.
Dan wandelen we het bosgebied binnen van Quadenoord. Na verschillende bospaden komen we bij de Bosrandspreng en wandelen langs een watertje verder tot de Paradijsspreng.
We lopen hier door een sprengengebied waar verschillende kleine beekjes ontspringen.
Als we langs de Paradijsspreng verder lopen zien we eerst rechts de afsplising van de 3e Quadenoordsespreng en even verder de afsplitsing van de 2e Quandenoordesespreng.
Weer even later zien we de Paradijsspreng rechtdoor stromen en gaan wij links het pad langs de Bosbeekspreng volgen. Enige tijd later lopen we langs de bron van deze Bosbeekspreng.
Daarna passeren we een grafheuvel, wandelen verder langs de Bosbeekhoeve en daarna langs het Nivonhuis Bosbeek waar we omheen lopen.
Dan volgen we weer verschillende bospaden en komen bij een klein uitkijkplateau dat uitkijkt over een Celtic Fields, een veld vol met grafheuvels.
Aangekomen bij het kunstwerk De Trap steken we de spoorbaan over (Utrecht-Arnhem) en volgen enige tijd het pad langs deze spoorlijn.
Als we de bossen weer inlopen steken we de Molenbeek over die hier in de bossen ontspringt.
We wandelen verder door de het bosgebied en wandelen even later onder de drukke A12 door. Dan volgen er nog verschillende bospaden voor dat we aankomen bij de Verlengde Arnhemseweg (N224) die we oversteken. Hier is ook gelegen de parkeerplaats Natuurmonumenten Planken Wambuis.

Bomenlaan
Sprengengebied
Bosbeek
Uitzichtpunt
De Trap