Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pionierspad: Almere - Muiden 17km.

GPS

Op het Farflerpad in het Vroege Vogelbos beginnen we deze laatste etappe van het Pionierspad.
We lopen over verschillende onverharde paden door dit bos en passeren enkele kleine waterpartijen.
Als we de Rechte Wetering passeren volgen we nog een aantal bospaden en lopen daarna het Kromslootpark binnen.
Hier blijven we geruime tijd verschillende paden langs waterpartijen volgen tot we komen op de Gooimeerdijk-West. Deze dijk steken we over waarna we naar het Zilverstrand lopen bij het Gooimeer.
Aangekomen bij het Zilverstrand lopen we bij een viaduct onder de drukke A6 door. Aan de andere zijde van de A6 wandelen we omhoog, steken de busbaan over en lopen over een parallelweg de Hollandse Brug over.
Als we de Hollandse Brug zijn overgestoken lopen we omlaag en wandelen naar Muiderberg. Bij het begin van Muiderberg lopen we naar het strand bij het IJmeer.
Kort daarna lopen we een grasdijk op en hebben een fraai uitzicht over het onderliggende strand en het IJmeer.
Vanaf hier blijven we op deze grasdijk lopen en hebben we steeds rechts wisselende uitzichten over het water.
Als we Muiderberg achter ons laten lopen we langs het Landgoed Rodekerke en passeren daarna het Echobos, maar we blijven op de dijk wandelen langs het IJmeer.
Na enige tijd lopen we achter een dijkwoning langs en dan zien we in de verte Muiden en het Muiderslot liggen.
We passeren een tankversperring en volgen dan nog geruime tijd de grasdijk tot we bij een waterplas komen voor het Muiderslot. Hier verlaten we de dijk en lopen over een binnendijk langs de waterplas die een onderdeel is van de vestingsgracht.
Als we bij een brug aankomen lopen we Muiden binnen en gaan dan direct weer rechts omhoog een dijk op die we gaan volgen tot de ingang van het Muiderslot.
Vanaf de toeganspoort van het Muiderslot wandelen we langs het water van de Vecht Muiden binnen. Al snel passeren we een sluis in de Vecht terwijl we links verschillende oude panden met fraaie gevels passeren.
Als we Muiden uitlopen wandelen we over een oude ophaalbrug met een oude sluis, het water hier is ook nog een onderdeel van de vestingsgracht.
Daarna lopen we rechts om een jachthaven heen en komen weer langs de Vecht waar het eind/beginpunt is van dit Pionierspad.

Vroege Vogelbos
Zilverstrand
Grasdijk IJmeer
Muiderslot
Vechtsluis