Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pionierspad: Bingelweg - Stichtse Brug 19km.

GPS

Vanaf de parkeerplaats aan de Spiekweg/Bingelweg bij Zeewolde wandelen we langs de Spiekweg naar het Erkermederpad.
We lopen dit Erkermederpad in en passeren even later de "Boeren Pitstop" waar een koffie pauze gehouden kan worden op een boerderij.
Aan het eind van dit pad komen we op de Ekermederweg die we naar rechts gaan volgen. Even later hebben we uitzicht over het water van het Nuldernauw.
We lopen naar het viaduct van de N301 (Nijkerkerweg) en zien links ook de Nijkerkerbrug en een sluizencomplex.
Als we onder het viaduct doorlopen, gaan we het fietspad langs het Nuldernauw een tijdje volgen. Onderweg passeren we verschillende strandjes en rechts zien we de bomen van het Hulkersteinsebos.
Ter hoogte van een waterplas en de Wielseweg verlaten we het fietspad langs het Nuldernauw en wandelen rechts langs een parkeerplaats van een natuurcamping op het Landgoed Wielewaal.
Dan lopen we de bossen binnen van het Hulkersteinsebos. Hier volgen we verschillende bospaden door dit bosgebied en na geruime tijd lopen we langs het Vakantiepark De Eemhof.
Nadat we het water van de Wielsetocht zijn overgestoken volgen we nog enkele bospaden en komen we bij de Rassenbeekweg en de Slingerweg waar we het bosgebied van het Hulkersteinsebos verlaten.
Bij de Slingerweg gaan we voor het water van de Rassenbeektocht een onverhard pad op en wandelen we over dit pad geruime tijd langs de windmolens en het water van de Rassenbeektocht. We lopen hier door een akkergebied met wijdse uitzichten op de omgeving.
Bij de eerste brug over de Rassenbeektocht (Winkelweg) wandelen we nog steeds verder langs het water en na de 2e brug (Priemweg) verlaten we Rassenbeektocht en lopen links over een fietspad tussen de weilanden door naar de Nekkeveldweg die we daarna uitlopen naar de N701 (Gooimeerdijk).
Op de Gooimeerdijk lopen we langs deze weg en bij een splitsing wandelen we rechts verder over de Gooimeerdijk-Oost. Voorons zien we de contouren van de Stichtse Brug over het Eemmeer (A27).
Als we bij Stichtse Brug aan komen hebben we een uitzicht over het Eemmeer.

Nijkerkerbrug
Nuldernauw
Hulkersteinsebos
Rassenbeektocht
Stichtse Brug