Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pionierspad: Knardijk - Meerkoetenweg 16,5km.

GPS

Vanaf het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen lopen we dit natuurgebied binnen.
Even later lopen we tussen een waterplas door en daarna krijgen we een uitzicht over de Keersluisplas. Hier kunnen we ook een klein uitstapje maken naar een volgelkijkscherm over deze Keersluisplas.
Dan lopen we onder de spoorbaan door en wandelen via een overdekte bomenlaan verder door dit deel van de Oostvaardersplassen.
Al vrij snel bereiken we een waterplas en lopen naar een vogelkijkhut voor een uitzicht over een waterplas vol met watervogels.
Als we de Praamweg zijn overgestoken bereiken we een 2e waterplas waar wederom een vogelkijkhut staat.
Na enkele bospaden bereiken we een gebied vol met waterpartijen. Hier lopen verschillende Konikspaarden rond die soms ook op het wandelpad staan of lopen.
Als we het Praambos inlopen volgen we enkele bospaden en even later bereiken we bij een andere waterplas wederom een vogeluitkijkscherm waar we een kijkje nemen naar een aantal watervogels.
Na nog enkele paden komen we bij het hek waar we het gebied van de Oostvaardersplassen gaan verlaten.
Dan bereiken we de Knardijk en lopen naar het water van de Lage Vaart. Hier steken we bij de Lage Knarsluis de Lage Vaart over.
Deze sluis is opgebouwd uit twee schuiven die voorzien zijn van grote contragewichten. Samen met de Hoge Knarsluis in de Hoge Vaart en de Knardijk voorkomt men dat bij een dijkdoorbraak de hele Flevopolder onder water zou lopen.
Na de Lage Knarsluis lopen we over de Knardijk verder en even later wandelen we onder de drukke A6 door.
Via de Knardijk wandelen we verder en hebben we een wijds uitzicht over de omliggende landerijen en weilanden.
Eerst passeren we rechts de afslag naar de Ooievaarsweg en vlak daarna verlaten we de Knardijk en wandelen we naar de Meerkoetenweg.
We gaan de Meerkoetenweg een tijdje volgen tot we rechts een overhard pad krijgen richting de Knarbossen.

Keersluisplas
Vogelkijkhut
Konikspaarden
Lage Knarsluis
Knardijk