Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pionierspad: Algemeen 220km.

GPS
RouteInformatie

Het Pionierspad (LAW 1-2) is een lange-afstand-wandelpad in Nederland.
Het Pionierspad loopt van Steenwijk naar Muiden met een lengte van 220 kilometer, het pad is in beide richtingen gemarkeerd met wit-rode tekens.
Het Pioniespad is een onderdeel van het Diagonaalpad.
Het Diagonaalpad is een lange-afstand-wandelpad (LAW 1) dat diagonaal door Nederland loopt van de noordoosthoek (Lauwersoog) naar het zuidwesten (Bergen op Zoom) met een totale afstand van 597km.
Het bestaat uit drie delen: Zevenwoudenpad, Pionierspad, Floris V-pad.
Met het Pionierspad wandelen we dwars door Flevoland over de voormalige bodem van de Zuiderzee.

Na een klein stukje Overijssel, vervolgt de route zijn weg door de Noordoostpolder om later bij de Ketelbrug zijn entree te maken in de Flevopolder.
Nadat de Flevopolder is doorkruist steekt de route het Gooimeer over bij de Hollandse Brug om vervolgens via Muidenberg naar het eindpunt in Muiden te lopen.

In Overijssel vanaf de vestingsstad Steenwijk met vergezichten over oneindig laagland naar het schilderachtige Giethoorn, daarna door de Wierden en Weerribben naar Vollenhove.
Dan lopen we Flevoland binnen bij het Waterloopbos en via Kraggenburg naar het voormalige eiland Schokland.
Bij de Ketelbrug verlaten we de Noordoostpolder en via Lelystad langs de Oostvaardersplassen wandelen we verder over veel onverharde paadjes langs akkers, sloten en grasdijken naar Zeewolde.
Daarna via het landgoed de Kemphaan, de boswachterij Almeerderhout naar Almere en vervolgens via de brug over het Gooimeer naar Muiderberg om tenslotte te eindigen bij het Muiderslot.