Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Pionierspad: Bosruiterweg - Bingelweg 20km.

GPS

Vanaf de Bosruiterweg volgen we het pad langs het water van de Groenlandsetocht.
We lopen hier de bossen binnen van het Horsterwold. Bij een camping gaan we links en gaan een pad volgen langs het water van de Horstertocht.
Na verschillende bospaden lopen we de buitenwijken van Zeewolde binnen. Na enkele groenstroken lopen we door een voetgangersgebied en daarna naar de haven van Zeewolde.
Nadat we langs de haven van Zeewolde zijn gelopen, wandelen we verder langs een jachthaven en daarna over een soort van boulevard langs het Woldstrand.
Aan het einde van het Woldstrand wandelen we via een groenstrook door een buitenwijk van Zeewolde en passeren een grote waterplas.
Dan lopen we de bossen weer binnen van het Horsterwold. Vanaf hier lopen we via verschillende bospaden door dit bosgebied tot dat we uitkomen voor het water van de Groenlandsetocht. Vanaf dat punt gaan we een pad volgen langs dit water.
Als we aankomen bij de Fliditeweg steken we het water over en lopen dan de bossen binnen van de Stille Kern. Dit bosgebied is een soort van struinbos waarbij je mag afwijken van de gebaande paden.
Als we aankomen bij een aantal waterplassen, komen we ook gelijk bij de Horsterberg uit. Op de top van deze heuvel hebben we een fraai uitzicht over de omgeving de waterplassen.
Na de Horsterberg lopen we langs een paar waterplassen en een slenkgebied met een grote weide. Dan lopen we de bossen weer in en volgen verschillende bospaden.
Aangekomen bij de Bingelweg lopen we deze weg uit naar de parkeerplaats bij de Spiekweg waar we de bossen van het Horsterwold verlaten.

Lelystad
Woldstrand
Stille Kern
Horsterberg
Horsterwold